Het dorp Vledder

Vledder heeft een geschiedenis die teruggaat tot de steentijd. Nu is het een levendig esdorp. Wilt u ontbijten met verse croissantjes, zoekt u een goed boek om voor uw tentje in de zon te lezen of heeft u opeens trek in een pannenkoek? Winkels en eethuisjes genoeg in Vledder. Evenals belangrijke voorzieningen, zoals een supermarkt, huisarts en apotheek.

Natuurlijke camping in Vledder
De kerk van Vledder stamt uit de vijftiende eeuw; de toren zelfs uit de veertiende. Middeleeuws dus. En dan is het dorp ook nog in het trotse bezit van een stel bijzondere musea.

Restaurants Vledder
In Vledder kunt u bij Cafe restaurant De Tippe gezellig uit eten. In het sfeervolle restaurant China Garden heeft u de keuze uit heerlijke Aziatische gerechten die op traditionele wijze worden bereid  Op fietsafstand kunt u voor pannenkoeken terecht bij Herberg de Wildehof.

Museums Vledder
Museums Vledder omvat het Museum voor Valse Kunst, het Museum voor Grafiek en het Museum voor Glaskunst. Drie-in-één dus. De rondleidingen zijn een aanrader! En dat geldt ook voor de museumwinkel en de beeldentuin.

Zeemuseum Miramar
Even verderop ligt het Zeemuseum Miramar. Dat Drenthe een zeemuseum heeft, is te danken aan de excentrieke  juffrouw Jeanne Warners die op haar vele reizen – van Afrika tot Australië – duizenden zeeschatten verzamelde. Van zeesterren tot vliegende vissen. Wonderlijke vondsten die u bij Miramar in Vledder kunt bewonderen.