Camping in de natuur

Met drie Nationale Parken in de nabijheid ligt Vledder er warmpjes bij. Hier vast een voorproefje.

Nationaal Park Dwingelderveld
Het grootste natte heidegebied van West-Europa is weids en mooi, met zijn verstilde vennetjes en onverstoorbaar grazende schaapskuddes. De horizon ligt ver weg. Een schitterend natuurgebied waar avontuurlijke fiets- en wandelpaden dwars doorheen voeren.

Nationaal Park Drents-Friese Wold
Off the road – het mag op de zandvlakten van het Drents-Friese Wold. Als u het pad verlaat, waant u zich in de woestijn. In het Drents-Friese Wold wisselen bossen en open vlaktes elkaar voortdurend af. Een ruig en uitgestrekt gebied dat vraagt om een ontdekkingsreisje.

Nationaal Park Weerribben-Wieden  
In de Weerribben-Wieden voert water de boventoon. Er lopen fiets- en wandelpaden door dit waterrijke en vogelrijke Nationale Park vol rietlanden en moeras, maar het is nog leuker om hier met een kano op pad te gaan.

Holtingerveld en Lindevallei
En dan zijn er nog kleinere natuurlijke pareltjes zoals het Holtingerveld met zijn hunebedden en grafheuvels en de lieflijke Lindevallei. Heel veel natuurgebieden kortom, en allemaal op fietsafstand van De Bosrand. Dus ga op pad. Te voet, op de fiets… of huur een huifkar.