Fietsroute Drents-Friese Wold

Nationaal Park het Drents-Friese Wold omvat uitgestrekte bossen, heidevelden en zandverstuivingen die de aanblik van een woestijn hebben. Er lopen heel wat mooie fietsroutes doorheen – onder meer een spectaculaire ATB route voor fervente mountainbikers. De Drents-Friese Wold fietsroute gaat door glooiend open landschap vol duintjes, maar ook door dichte bossen.

Door Appelscha en Diever
In Appelscha en Diever kunt u een pauze inlassen in een gezellig café. In beide dorpen weten ze wel raad met dorstige en hongerige fietsers. De route is 45 kilometer lang en na een mooie fietstocht door Drenthe en een stukje Friesland kunt u vlakbij Vledder van de route afwijken en terugfietsen naar camping De Bosrand.

Deze fietsroute is verkrijgbaar bij camping De Bosrand en bij het Tourist Info Punt in Vledder.

Fietsroute vanuit Vledder, door Het Drents-Friese Wold, naar Diever
We hebben op Route.nl een fietsroute door het Drents-Friese Wold uitgezet (43 km). U fietst vanaf de Camping De Bosrand dwars door het Drents-Friese Wold en vervolgens gaat u via Diever weer terug naar Vledder.
U ziet dat er langs de route veel informatiepunten en mooie uitkijkplaatsen zijn. Langs de route en in Diever kunt u koffie drinken.

fietsroute drents friese wold

Bekijk de fietsroute op Route.nl

Bekijk de website van De Vijverstee voor Groepsaccommodatie Drents-Friese Wold